sobota, 18 sierpnia 2012

Zupa gulaszowa

  • Składniki

    600 g łopatki lub szynki
    20 dag pieczarek
    1 duża papryka
    1 duża cebula
    2- 3 duże ziemniaki
    Przyprawy ( sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, magi, kminek, papryka słodka, papryka chili )
    Koncentrat pomidorowy
  • Sposób przygotowania


    Mięso umyć pokroić w mniejszą kostkę i podsmażyć , zalać wodą, dodać sól, listek i ziele angielskie dusić na wolnym ogniu. Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć i dodać do gotującego się mięsa. Cebulę pokroić w grubszą kostkę, paprykę w kostkę lub paski, podsmażyć i dodać gdy mięso będzie prawie miękkie. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować wszystko razem aż do miękkości ziemniaka. Na koniec dodać łyżkę koncentratu pomidorowego, paprykę chili , magi, pieprz, i kminek i słodką paprykę. Zupę można lekko zaciągnąć zawiesiną.


1 komentarz:

  1. Mniam wyszła pyszna :) ciekawe czy żonie zasmakuje :P

    OdpowiedzUsuń