wtorek, 23 października 2012

PIEROGI Z KURKAMI

        Te pierożki robiłam jakiś czas temu, miałam je opublikować, ale zapomniałam. Dzisiaj przeglądając zdjęcia natknęłam się na nie. Fakt, to nie jest sezon na kurki, ale można je zastąpić pieczarkami

składniki :
sposób wykonania:

Farsz - cebulę pokrój w drobną kostką, grzyby posiekaj. Na gorący olej wrzuć cebulę a gdy się lekko podsmaży dodaj grzyby, duś ok 10-15 minut wystudź dopraw , dodaj bułkę tartą i jajko, dokładnie wymieszaj.
Z podanych składników zagnieć ciasto, rozwałkuj, szklanką wycinaj kółka, nałóż farsz i dobrze zaklej. Układaj na blasze. Pierogi posmaruj rozkłóconym żółtkiem z wodą. piecz w temperaturze 160 stopni przez 25 -30 minut.
Podawaj z barszczykiem

1 komentarz: