niedziela, 13 stycznia 2013

MARCHEWKA Z GROSZKIEM





Składniki:

4 duże marchewki
1/2 puszki zielonego groszku
sól, cukier, masło, mąka

Sposób wykonania:

Marchewkę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Ugotować, pod koniec gotowania dodać zielony groszek. Odlać nadmiar wody ( ja odlewam prawie całą ). Dodać około 1 łyżki masła i oprószyć mąką. Doprawić do smaku solą i cukrem.

3 komentarze:

  1. jeśli można coś doradzić to wlej na początku mniej wody - dosłownie 3 - 4 łyżki wystarczy do uduszenia marchewki pod przykrywką. No i nie trzeba będzie nic odlewać - w tej wodzie którą wylewasz jest dużo smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja doprawiam jeszcze sokiem z cytryny :) to moj ulubiony dodatek :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nigdy nie lubialam,ale gdy zrobilam sama to się przekonalam i mi smakuje :)

    OdpowiedzUsuń