niedziela, 6 października 2013

likier kawowy



Składniki:
2 mleka skondensowane niesłodzone
1 szklanka cukru
3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
250 ml spirytusu

Sposób wykonania:
Do garnka wlałam mleko, dodałam cukier i kawę rozpuszczalną, podgrzewałam tak długo aż rozpuścił się cukier. Odstawiłam, wystudziłam, wlałam 250 ml spirytusu, dokładnie wymieszałam. Przelałam do butelek, na dobę zostawiłam w lodówce.


4 komentarze:

  1. Ciekawy pomysł i propozycja na niedzielne popołudnie :)
    Pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam likiery kawowe i chciałam zrobić w końcu sama. Mam jednak pytanie, czy taki specjal może długo stać? Po dobie spędzonej w lodówce przeniose te słodycz do barku tylko jak długo może tam leżakować?

    OdpowiedzUsuń