środa, 12 lutego 2014

Sałatka z chińskich zupek wersja II





Składniki:
2 opakowania zupki chińskiej ostrej
puszka kukurydzy
puszka czerwonej fasoli
pół litrowy słoik papryki konserwowej
pół litrowy słoik ogórków konserwowych
4 - 5 jajek
podwójna pierś drobiowa
przyprawy: papryka ostra , przyprawa do gyrosa lub do czerwonego mięsa
majonez


Sposób wykonania:
Makaron z zupek chińskich pokruszyłam na drobno, dodałam przyprawy ( znajdujące się w środku wraz z olejem ) wsypałam kukurydzę razem z wodą przemieszałam i pozostawiłam do napęcznienia makaronu. Pierś drobiową umyłam , pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam  z przyprawą do czerwonego mięsa ( można też użyć przyprawy do grilla, lub gyros ), przestudziłam, włożyłam do makaronu. Jajka ugotowałam obrałam, pokroiłam w kostkę wraz z ogórkami i papryką, dodałam do makaronu. Wszystko razem dokładnie wymieszałam z dodatkiem majonezu. Ja do swojej sałatki wlewałam także troszkę wody z papryki a do smaku dodałam paprykę ostrą.

1 komentarz: