wtorek, 25 marca 2014

Spagetti Patryka

Danie dla 3 - 4 osób.

Składniki:
oliwa z oliwek
4 ząbki czosnku polskiego
4 łyżeczki cukru
2 przeciery pomidorowe po 160 gram
350 gram mięsa mielonego 
1/2 szklanki wody
przyprawy; sól, pieprz, bazylia, oregano, ostra papryka

Makaron do spagetti ( u mnie Lubella ) 400 gram


Sposób wykonania:
Patryk podgrzał odrobinę oliwy z oliwek, dodał czosnek przepuszczony przez praskę i cukier, następnie mięso mielone a na koniec przecier pomidorowy. Mieszał, żeby lekko się podsmażył, ale nie przywarł, wlał wodę, dodał przyprawy w tym dość sporo ostrej papryki.
Makaron ugotował al dente wg przepisu na opakowaniu, wymieszał z mięsem :)

1 komentarz: