wtorek, 11 września 2012

Pasta z makreli wersja I

           W zależności na jaką pastę mamy ochotę, takie składniki do niej dodajemy. Ta pasta jest z wędzoną makrelą, twarogiem i jabłkiem, ale jeżeli ktoś nie lubi takiego połączenia jabłko może zastąpić np. cebulką.

Składniki:

1 makrela wędzona
kostka twarogu 200 gram
1/2 jabłka

sól, pieprz
olej


 Sposób wykonania:

Makrelę rozdrobnić, wyciągnąć ości dodać twaróg.

Zmiksować.
 Jabłko pokroić w drobniutką kosteczkę.
Dodać do makreli. Wlać olej około 8 łyżek.Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

1 komentarz:

  1. Bardzo smaczna pasta:)ja ostatnio do makreli dodałam twaróg wędzony z lidla,pasta wyszła pyszna:)

    OdpowiedzUsuń