Składniki:
spód:
400 g herbatników
440 g masy krówkowej
masa serowa z batonikami:
750g serka mascarpone
150 ml śmietanki kremowej 30 %
4 łyżki cukru pudru
3 batony lion
masa śmietanowa:
500 g śmietany kremowej 36 %
2 łyżki cukru pudru
2 śmietan fix
2 batony lion
Sposób wykonania:
Dno blaszki o wymiarach 24x33 wykładamy herbatnikami,
smarujemy masą krówkową, przykrywamy warstwą herbatników.
Śmietanę 30 % ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy serek
mascarpone. Batony siekamy, dodajemy do masy delikatnie mieszając łyżką.
Wykładamy na herbatniki. Przykrywamy warstwą herbatników.
Śmietanę 36 % ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Rozsmarowujemy po herbatnikach. Wierzch posypujemy posiekanymi batonami. Na noc
wstawiamy do lodówki.
niesamowicie słodziutko wygląda;) uwielbiam takie ciasta;) a zapraszam na ''sernik z miodowymi roladkami'' pozdrawiam
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/11/sernik-z-miodowymi-roladkami.html
Ależ on musi być pyszny)))
OdpowiedzUsuńWitaj. Promujemy przepisy blogerów. Może zechciałabyś dodać swojego bloga do naszego Katalogu Smaków? Dołącz do nas, a nie pożałujesz :)
OdpowiedzUsuńW razie jakichkolwiek pytań pisz na: kontakt@katalogsmakow.pl
Pozdrawiamy serdecznie, www.katalogsmakow.pl
30 years old Project Manager Jedidiah O'Hannigan, hailing from Oromocto enjoys watching movies like Pericles on 31st Street and Urban exploration. Took a trip to Boyana Church and drives a Ferrari 250 GT California. mozna sprobowac tego
OdpowiedzUsuń