Danie dla 5 osób.
Składniki:
Podwójna pierś drobiowa
5 - 6 pieczarek
30 g sera żółtego
masło
przyprawy: sól, pieprz, vegeta, olej do smażenia
Do panierowania : mąka , 2 jajka, bułka tarta
Sposób wykonania:
Pieczarki oczyściłam pokroiłam w plasterki, podsmażyłam na odrobinie oleju, wystudziłam.
Pierś kurczaka umyłam , pokroiłam na części formując 5 kotletów, rozbiłam, posypałam solą, pieprzem i odrobiną vegety. Na środek każdego kotlecika położyłam podsmażone pieczarki, starty żółty ser i odrobinę masełka, ciasno zwinęłam.
Panierowałam najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku z dodatkiem
przypraw a na końcu w bułce tarte. Smażyłam na wolnym ogniu z obu stron
na rumiano.
tez tak robię bardzo smaczne są:)
OdpowiedzUsuń