przepis na 4 - 5 porcji w zależności od wielkości piersi.
Składniki:
1 podwójna pierś drobiowa
pęczek pietruszki
1/3 kostki masła
sól, pieprz
do panierowania:
mąka
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
sposób wykonania :
Pierś kurczaka umyć pokroić na części , rozbić posypać solą i pieprzem. Natkę pietruszki rozdrobnić, posypać po mięsie. Na każdy środek kotleta położyć kosteczkę masełka. Kotlety zwinąć ciasno. Należy zwrócić uwagę żeby masło nie wystawało na zewnątrz kotleta.
Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu.
Panierować najpierw w mące , potem w rozkłóconym jajku ( z dodatkiem przypraw ) a na końcu w bułce. Smażyć w głębokim tłuszczu na wolnym ogniu.
bardzo lubię de volaille:) najbardziej z masłem w środku:d
OdpowiedzUsuńPyszne mięsko ;)
OdpowiedzUsuń