wtorek, 28 sierpnia 2012

Dżem malinowy

  • Składniki

    2 kg malin
    2 x żelfix
    60 dag cukru
  • Sposób przygotowania

    MALINY WSYPAĆ DO GARNKA, DODAĆ 2 OPAKOWANIA ŻELFIX I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ

    PODGRZAĆ, DODAĆ CUKIER I CIĄGLE MIESZAJĄC DOPROWADZIĆ DO WRZENIA. GOTOWAĆ JEDNĄ - DWIE MINUTY I ODSTAWIĆ Z GAZU

    MIESZAĆ JESZCZE PRZEZ TRZY MINUTY BY POZBYĆ SIĘ PIANY. PRZEKŁADAĆ DO SŁOIKÓW. ZAKRĘCIĆ I ODSTAWIĆ DO GÓRY DNEM NA 5 MINUT.


       Co do słoika?  Domowa spiżarnia - sierpień 

1 komentarz:

  1. Uwielbiam malinowy dżem :)

    Proszę o prawidłowe podlinkowanie bannerka akcji malinowej :)

    OdpowiedzUsuń