sobota, 18 sierpnia 2012

DŻEM Z DYNI I JABŁKA

  • Składniki

    2 kg dyni bez skóry i gniazd nasiennych
    2 kg jabłek bez skóry i gniazd nasiennych
    1 kg cukru
    1 cukier waniliowy
    1 galaretka pomarańczowa
  • Sposób przygotowania


    Dynię i jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małe kawałki. Przełożyć do osobnych garnków, podlać odrobiną wody i gotować aż się rozpadną. Wymieszać dynię z jabłkami, dodać 1 kg cukru, cukier waniliowy i galaretkę pomarańczową. Smażyć aż dżem będzie gesty. Przełożyć do słoików. Pasteryzować ok. 20 minut.


    Embed_eatvi6cz1v1eodwdwgrqsjyx5izklgzzDomowa spiżarnia - sierpień

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz