sobota, 18 sierpnia 2012

karkówka z pieczarkami w pomidorowym sosie

  • Składniki:

    1,20-1,50 karkówki bez kości
    2 przyprawy knorr do czerwonego mięsa lub do karkówki
    3 cebule
    30-50 dag pieczarek

    sos:


    16 łyżek wody
    3 łyżki cukru
    2,5 łyżki magi
    5 łyżek octu
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Sposób przygotowania:

    1.
    Karkówkę pokroić w plastry posypać przyprawą ( dać całe 2 sztuki ) dodać troszeczkę oleju wymieszać i odstawić na noc do lodówki karkówkę obsmażyć pieczarki pokroić w plasterki a cebulę w półksiężyce – pieczarek i cebuli nie smażymy układać w naczyniu żaroodpornym warstwami ( pieczarki, cebula, karkówka, pieczarki, cebula, karkówka )
    2.


    Z podanych składników w osobnym garnku przygotować sos, zalać nim karkówkę piec w temp. 180 stopni 1,20 h max do 1,50 h


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz