sobota, 18 sierpnia 2012

KOLOROWA SAŁATKA RYŻOWA

  • Składniki

    2 woreczki ryżu np. Sonko
    puszka kukurydzy
    2 papryki czerwone
    30 dag wędliny
    mała pora
    pół słoika (900 ml ) ogórków konserwowych
    majonez
    sól
    pieprz

  • Sposób przygotowania


    Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, przestudzić.. Paprykę umyć, oczyścić pokroić w paseczki Porę umyć , przekroić na pół i pokroić w półksiężyce ( tylko białą część ) Wędlinę pokroić w paski ogórki przekroić na pół i także pokroić w paski

    Wszystko razem włożyć do miski, dodać odsączoną kukurydzę. Doprawić solą i pieprzem i majonezem Odstawić do lodówki na dwie godziny, żeby się przegryzła.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz